Dodik: Ministar Košarac prisustvom na zabavi napisao kraj svog političkog puta

Region 05. maj 202013:49 > 13:55
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik izjavio je da je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara BiH Staša Košarac, prisustvom na zabavi u Sarajevu na kojoj nisu ispoštovane zaštitne mere zbog pandemije koronavirusa, "napisao kraj svog političkog puta".

Dodik je rekao da Košarac nije više njegov najbliži saradnik i da to ne može više biti, a da se SNSD ograđuje od njegovog postupka, koji snažno odbacuje i ne prihvata.

POVEZANE VESTI

„Košarac je završio što se tiče politike naše partije i u tom pogledu ću se ponašati u budućnosti. U vezi s tim preduzećemo one mere koje su najbolje, pre svega, za Republiku Srpsku“, kazao je on.

S ozbirom na to da smene u Savetu ministara BiH mogu dovesti do gubljenja pozicija RS u toj instituciji, Dodik je istakao da će SNSD odrediti svoje ponašanje prema tome.

„U to ne treba niko da sumnja“, naglasio je je Dodik.

Lider SNSD-a je takođe rekao da ga je Košarac svojim postupkom iznenadio i razočarao.

„Poništio je sve moje pozitivno uverenje u vezi sa njegovim sposobnostima. Učiniti nešto ovakvo nije stvar lične odgovornosti, već, pre svega, političke i društvene, imajući u vidu da je izabran na najvažniju funkciju“, kazao je Dodik.

„Potpuno odbacujem njegovo nedolično, neprihvatljivo i politički neodgovorno ponašanje u kome je, zarad svog malog ličnog komoditeta, doveo u pitanje politike koje se vode i koje je do sada uspešno vodio“, naveo je lider SNSD.

Dodik je ocenio da vreme suočavanja sa epidemijom virusa ne trpi bilo kakve greške, pa ni minimalne.

„Košarčeva odgovornost je veoma značajna imajući u vidu ukupnu konstalaciju odnosa na nivou BiH i činjenicu da vrši tu značajnu političku dužnost. A mi ćemo, svakako, videti kako kroz ovo možemo proći sa što manje štete za RS“, rekao je on.

Dodik je još istakao da mu je kao čoveku apsolutno neprihvatljivo da se Košarac ne pojavi na obeležavanju stradanja Srba u Dobrovoljačkoj ulici, gde je bio svih prethodnih deset godina, a da prisustvuje ovako bizarnom i neprihvatljivom događaju, kao što je privatna zabava u Sarajevu.

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na stranici Koronavirus.