OHR zbog Dodikove izjave zatražio zaštitu od Ministarstva bezbednosti BiH

Region 23. apr 202022:11 > 22:12
Izvor: N1

Ministar bezbednosti BiH Fahrudin Radončić izjavio je da je dobio zahtev zaposlenih u Kancelariji visokog predstavnika u BiH (OHR), koji su naveli da se osećaju nesigurno posle izjave člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da je OHR neprijateljska organizacija za Srbe.

Radončić je istakao da je zahtev stigao u Ministarstvo bezbednosti BiH, te se traži da Direkcija za koordinaciju policijskih tela izvrši neophodnu procenu eventualne ugroženosti bezbednosne situacije.

Zahtev osoblja OHR-a je stigao posle Dodikove u kojoj on spominje OHR kao „neprijateljsku instituciju za Srbe“.

„Naša Obaveštajno-sigurnosna agencija (OSA) i druge agencije napraviće procenu da li je zaista povećan stepen ugroženosti osoblja OHR-a i da li će policija pojačati zaštitne mere oko zgrade OHR-a“, istakao je Radončić.

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je ponašanje zaposlenih u Kancelariji visokog predstavnika (OHR) najbolja potvrda da je godinama u pravu kada tvrdi da je OHR „parazitska i nedobronamerna organizacija, na koju je bačeno neverovatno mnogo novca“.

„U trenutku dok se svi borimo da spašavamo živote ljudi, koji su napadnuti od realnog virusa, neko bi da se mi bavimo nepostojećim pretnjama anonimnim službenicima jedne propale medjunarodne firme“, rekao je Dodik agenciji Srna.