Radončić: BiH neće biti parking za Evropu, deportovaćemo 10.000 migranata

Region 22. apr 202023:56 > 23. apr 2020 00:01
Izvor: REUTERS/Marko Djurica

Ministar bezbednosti BiH Fahrudin Radončić rekao je Federalnoj televiziji da BiH migrantima neće biti parking za Evropu i da će 10.000 migranata biti deportovano iz te zemlje.

„Juče sam direktoru Službe za poslove sa strancima Slobodnu Ujiću uputio zahtev da mi se popiše 9 – 10 hiljada ilegalnih ekonomskih migranta da vidimo kako da ih deportujemo iz BiH. Da vidimo ko pristaje na dobrovoljnu deportaciju i šta da radimo s hiljadama onih koji ne žele da pokažu pasoš, da vidimo ko su oni. To je ogroman sigurnosni problem, to ruši život naših građana“, naveo je Radončić. 

On je rekao da se sada neće se baviti izbeglicama iz Sirije, jer je to drugi problem koji treba rešiti.

Radončić kaže da je svestan da se odluka o deportaciji neće dopasti nekim zemljama Evropske unije, ali to nikako ne znači da je BiH nehumana.  

„Svi ti migranti dolaze iz zemalja koje su bogatije od BiH i moraju biti deportovani. Neka nam umesto novca da ih držimo ovde, EU da novac da ih deportujemo. Nismo nehumani, ali sad ćemo imati 40 – 50 hiljada nezaposlenih, a držimo 10.000 migranata koji čekaju da BiH bude parking za Evropu. Neće moći“, istakao je Radončić.