Cvijanović: RS donela uredbe o suđenjima i izazivanju panike u vanrednom stanju

Region 06. apr 202014:43 > 14:48
Podeli:
Izvor: N1/arhiva

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, na predlog Vlade RS, donela je dve uredbe sa zakonskom snagom, koje će trajati za vreme vanrednog stanja u ovom bh. entitetu.

Doneta je Uredba o rokovima i postupanju u sudskim postupcima za vreme vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske i Uredba o prekršaju izazivanja panike i nereda. Uredbe će stupiti na snagu dan nakon što budu objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske, a sadržaj ovih uredbi za sada nije pozat javnosti.

Povodom donošenja ovih uredbi predsednica RS je održala sastanak kome su prisustvovali predsednik Narodne skupštine i predsednik skupštinskog Odbora za ustavna pitanja Nedeljko Čubrilović, premijer RS Radovan Višković, ministari unutrašnjih poslova i pravde Dragan Lukač i Anton Kasipović i predsednica Zakonodavnog odbora u Narodnoj skupštini Dušica Šolaja.

U saopštenju posle sastanka navedeno je da je Cvijanovićeva ove uredbe donela nakon obrazloženja sadržaja i potrebe njihovog donošenja, koje su dali predsednik Vlade i resorni ministri, kao i posle konsulutacija i pribavljenog mišljenja predsednika Narodne skupštine Republike Srpske.

„Slična ili ista rešenja već su primenile zemlje u okruženju u kojima je proglašeno varedno stanje“, navedeno je u saopštenju.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.