RS ograničila količinu kupovine namirnica, ko prekrši izolaciju – javna prozivka

Region 22. mar. 202015:04 > 15:16
Podeli:
Izvor: N1

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da će Krizni štab za vanredne situacije u nedelju doneti odluku o maksimalnoj količini osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu koje će se moći kupiti.

„Biće propisana maksimalna količina koju će pojedinac moći da kupi, kako se ne bi bespotrebno stvarale zalihe“, kazao je Višković posle sastanka najviših zvaničnika RS.

On je naveo da RS trenutno ima dovoljne količine osnovnih životnih namirnica, ali da će putem Vlade Srbiji krenuti u nabavku pšenice, ulja, šećera, soli i ostalih osnovnih životnih namirnica.

Višković je dalje rekao da će svim osobama, koje prekrše izrečene mere izolacije zbog sprečavanja širenja koronavirusa, biti objavljena imena i prezimena i da će takve osobe biti upućene u šatorski karantin.

Premijer RS još je kazao da će od Oružanih snaga BiH danas biti zatraženo da dostavi spisak svih vojnih objekata na teritoriji RS, koji bi se mogli pripremiti za prihvat obolelih, ako eskalira situacija u vezi sa širenjem koronavirusa.

Vlada RS će, dodao je, zatražiti od Saveta ministara BiH da se svim stranim državljanima zabrani ulazak u BiH.

Doneta je i odluka da se od nedelje ukida međugradski saobraćaj na teritoriji RS.

Prema zvaničnim podacima, u RS je do sada koronavirusom zaraženo 59 osoba, a u poslednja dva dana nije bilo novih slučajeva.