Vlada u Skoplju zabranila okupljanje građana u grupama većim od pet

Region 19. mar. 202023:34 > 23:36
Podeli:
Izvor: N1

Vlada Severne Makedonije zabranila je okupljanja građana u grupama većim od petoro u parkovima, na drugom javnim mestima i površinama.

Kako se navodi u saopštenju, policija i vojska su zadužene da „razbijaju te grupe i da intenziviraju terenske kontrole“.

Među novim merama za sprečavanje širenja koronavirusa je obaveza marketa, apoteka, banaka i pošta da obezbede redarsku službu pri ulasku u objekte, kako bi kontrolisali da razmak između kupaca bude dva metra.

Vlada u Skoplju je je usvojila i Odluku o određivanju najviših cena u trgovini na veliko i malo – hleba, soli, šećera, ulja, mleka i mlečnih proizvoda, jaja, brašna, mesa, testenine, lekova, lične zaštitne opreme, sredstava za ličnu higijenu i dezinfekcionih sredstava.

Najviše cene tih proizvoda se, precizira se, utvrđuju na nivou cena od 11. marta, kada je Svetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju koronavirusa i primenjivaće se do 30. aprila.

U Severnoj Makedoniji juče je proglašeno vanredno stanje u trajanju od 30 dana „radi zaštite i borbe sa posledicama širenja virusa kovid-19“. 

Sve vesti o koronavirusu pratite u blogu uživo i na posebnoj stranici Koronavirus.