Amfilohije: Hvala našem dobrom predsedniku, ali neka taj novac da za Kosovo

Region 24. feb 202021:32 > 21:36
Izvor: AFP/Andrej Isaković

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović poručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da najavljenu pomoć za isplatu poreskog duga Mitropolije u Crnoj Gori "do poslednjeg dinara" da za Kosovo.

„Hvala našem dobrom predsedniku Srbije, ja bih njega molio to što ima, da da nekom, da do poslednjeg dinara da za Kosovo“, izjavio je mitropolit Amfilohije za Radio Beograd.

POVEZANE VESTI

On je, reagujući na jučerašnju Vučićevu izjavu da će Srbija pomoći otplatu poreskog duga za koji vlasti Crne Gore terete SPC i Mitopoliju crnogorsko-primorsku (MCP), rekao da je predsednku Srbije „od srca zahvalan“, ali da ga moli taj novac preusmeri za Kosovo.

Narod u Crnoj Gori je „organski bitno vezan“ za Kosovo kao „vekovno ognjište i Srbije i Crne Gore i svega našeg naroda“, ocenio je Amfilohije i poručio da Kosovo treba sačuvati i braniti.

Mitropolit Amfilohije odbacio je tvrdnje crnogorskih poreskih zvaničnika da MCP ne plaća porez i nazvao ih „morbidnim lažima“.

„Ako treba da pomognemo SPC i Mitropoliiji crnogorsko-primorskoj ili bilo kojoj eparhiji u Crnoj Gori po tom pitanju da nam ne bi uduzimali svetinje, pomoći ćemo, platićemo sve što treba da platimo“, izjavio je Vučić u nedelju u intervjuu za TV Prva.