Hiljade vernika na ulicama širom Crne Gore i pored hladnoće

Region 06. feb. 202021:40 > 21:42
Podeli:
Izvor: Printscreen

Hiljade vernika i građana i večeras je i pored velike hladnoće, posebno na severu Crne Gore, gde su temperature i do deset stepeni ispod nule učestvovalo na litijama i molebanima u znak protesta protiv usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti.

U Nikšiću, kako prenose podgoričke Vijesti, sveštenik Miodrag Todorović poručio je da su „na litijama zajedno i deca bjelaša i zelenaša, i četnika i partizana, i oni koji su bili na Golom otoku i onih koji su ih tamo poslali“.

Kako je rekao, „mir nema cenu, u miru nema zlobe i zavisti, mir sabira i u njemu nema razbraćene braće“.

POVEZANE VESTI

Poželeo je policiji koja obezbeđuje litije, braći – kako je rekao – u plavim uniformama, zdravlje i sreću, i zahvalio im što obezbeđuju da narod mirno prođe ulicama.

U Podgorici je moleban služen u Hramu Hristovog vaskrsenja, a potom su vernici prošli glavnim ulicama.

Obraćajući se okupljenima u Podgorici, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je rekao da je došao sa Svete Gore koja je „zadivljena i obradovana ovim što se događa u Crnoj Gori“.

„Ovaj hod će trajati do velike pobede. Ove zemaljske vlasti su prolazne, jedina prava pobeda je pobjeda Božje pravde“, kazao je Amfilohije.

Litije su održane u većini crnogorskih gradova.

Litije se od Božića održavaju četvrtkom i nedeljom.

Posle današnjeg sastanka direktora Uprave policije Veselina Veljovića s predstavnicima Mitropolije Crnogorko-primorske SPC je objavljeno da je dogovoreno da će policija ipak obezbeđivati protestne litije SPC, ali samo one koje su prijavljene na vreme i u skladu sa zakonom.