Hrvatski pevač osniva stranku sa svojim imenom

Region 30. jan 202022:42 > 22:44
Izvor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatski pevač i predsednički kandidat na proteklim izborima Miroslav Škoro osnovaće stranku sa svojim imenom i namerava da učestvuje na opštim izborima koji su planirani u drugoj polovini godine.

Sve istomišljenike, okupiće pod jednim kišobranom. Inače je najavio da na parlamentarne izbore neće izlaziti sam, prenose mediji.

Na parlamentarne izbore planira da ide s Hrvatskim suverenistima, Mostom i Blokom za Hrvatsku.

Pravila zajedničkog nastupa tek bi trebalo utvrditi.

Ozbljni pregovori, kako prenose hrvatski mediji, još nisu počeli. „Kad počnu onda ćemo razgovarati o konkretnim predlozima i mogućnostima kako eventulano izaći zajedno na sledeće parlamentarne izbore, ali o tom potom“, rekao je Hrvoje Zekanović (Hrvatski suverenisti).

Nikola Grmoje iz Mosta naveo je da su razgovarali telefonom i da uskoro kreću razgovori.

„Biće i pokret ako se dogovorimo i to će biti koaliciona saradnja političkih opcija koje su deo te platforme“, rekao je Grmoja.

Mate Mijić, Škorin portparol, kaže da on, kako je i najavio, planira da izađe na izbore pod svojim imenom.

„Svestan je da do izbora nema dovoljno vremena za izgradnju nekog novog brenda. Da bi, prema važećem zakonu, njegova lista u svim izbornim jedinicama mogla nositi njegovo ime, potrebno je registrovati stranku. To ćemo i učiniti, ali samo da bismo udovoljili tehničkim zahtevima“, rekao je Mijić.