Draško Stanivuković nakon napada: Mi imamo monstruma ovde

Region 23. dec. 201923:27 > 23:30
Podeli:
Izvor: N1

Draško Stanivuković, poslanik PDP-a, obratio se medijima nakon što ga je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač napao tokom sednice Narodne skupštine RS.

„On je mene udario šakom. Ministar unutrašnjih poslova mi je pretio. Čovek koji vodi policiju, taj čovjek preti. Rekao mi je da ću završiti kao NATO zastave polomljene na podu. Krivično ću da ga gonim“, poručio je Stanivuković.

Pozvao je sve građane da se Lukaču stane na kraj.

„Sutra ću lično podneti zahtev. Sad ću lično da se gonim sa njim. Pozivam premijera da da ostavku“, istakao je i dodao:

PROČITAJTE I:

„Mi imamo monstruma ovde, to je jedina istina“.

Javnosti se obratio i ministar Lukač.

„Stanivuković je danas bio NATO promoter, donoseći NATO zastavice u Skupštinu RS. On je došao pred predsednika Vlade i bacio mu u lice zastavice. Došao je i do mene i tu je došlo do incidenta. Nije dozvoljeno da se šeta, da se ometa bilo koji govornik. Došao je do moje govornice, uneo se u facu, ne znam šta je imao u rukama i kakvu je imao nameru i da li bi mogao napraviti potez koji bi mogao da me ugrozi“, kazao je Lukač.

„Žao mi je što se to dešava u NSRS, izvinjavam se svim poslanicima i svima koji su to gledali jer su to stvari koje nisu primerene, ali se ne može tolerisati da se neko fizički sprečava da govori“, dodao je on.

Istakao je da ponašanje Stanivukovića nije primereno.

„Par ljudi je uzelo sebi za pravo da ruši ovu Skupštinu na najgori način. Narodna skupština mora da vrati poverenje. Ako je i ovo način neka je. Nema Republike Srpske bez Narodne skupštine. Oni koji ruše na ovakav način, ruše Republiku Srpsku, takvi ne mogu biti tolerisani“.