U eksploziji na pumpi kod Zvornika poginuo čovek iz Loznice, ima povređenih

Izvor: Facebook/Miroslav Popović

Državljanin Srbije Z.A. (49) iz Loznice poginuo je u eksploziji u blizini graničnog prelaza Šepak kod Zvornika, objavio je banjalučki portal Srpskainfo. "On je svojim automobilom naišao u trenutku kada je iz pumpe krenuo da curi plin. Plin je curio toliko da se pumpa uopšte nije videla", navodi se u tekstu.

Kada je „zaustavio automobil da vidi šta se dešava i izašao iz svog automobila, odjeknula je stravična eksplozija u kojoj je izgubio život“.

Više osoba je povređeno u eksploziji, potvrdio je za N1 Miljan Bobar, portparol Policijske uprave Zvornik. Objekat je potpuno uništen, kao i više automobila koji su se tu nalazili.

Direktor bolnice Zvornik Ivan Popović rekao je za Srpskainfo da je do sada najmanje sedam ili osam osoba povređeno. On je dodao da povređene prevoze i u bolnice u Bijeljini u Loznici.

„Na licu mesta se nalaze tri naša sanitetska vozila, kao i santitetska vozila Hitne pomoći. Na mesto eksplozije došle su i ekipe Hitne pomoći iz Loznice, ali i iz Bijeljine. Svaki minut nam stižu povređeni“, rekao je Popović.

Facebook/Miroslav Popović

Među prebačenima u bolnicu ima pacijenata sa težim i lakšim povredama.

Portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar rekao je da im je slučaj prijavljen u 10.40 sati, a da su na lisu mesta brojne ekipe policije, hitne pomoći i vatrogasaca.

„Trenutno je obustavljen saobraćaj u oba smera“, rekao je Bobar za N1 i dodao da će posle obavljenog uviđaja biti poznato više informacija.

Prema informacijama iz vatrogasne jedinice, požar koji je zahvatio benzinsku pumpu stavljen pod kontrolu.

Saobraćaj na magistralnom putu Zvornik–Bijeljina je obustavljen.