Sudar policijskog vozila sa krijumčarima kod Velesa – četvoro povređenih

Region 22. dec. 201913:32 > 13:40
Podeli:
Izvor: REUTERS/Lazar Simeonov

Dva policajca i dva migranta povređeni su u sudaru vozila krijumčara migranata sa policijskim "landroverom" na autoputu u blizini Velesa, objavilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslva Severne Makedonije.

 Kako se navodi u policijskom biltenu, do sudara je došlo oko 4.50, kada je u akciji pred naplatnom rampom Otovica – Veles, zaustavljen automobil „folksvagen fejton“ 24-godišnjaka iz jednog skopskog sela u kojem je prevozio 10 migranata iz Avganistana.

„Prilikom zaustavljanja tog vozila došlo je do sudara sa polcijskim ‘landroverom’, pri čemu su telesne povrede zadobila dva polcijska službenika i dva migranta, koji su prebačeni u Opštu bolnicu u Velesu“, precizira MUP.

Dodaje se da su nešto kasnije, oko 6.00, na lokalnom putu za selo Ostovicu zbog sumnje da su povezani sa tim slučajem uhapšena tri muuškarca iz Skoplja u automibilu „seat“ – B.I. (19), koji je upravljao vozilom i njegovi saputnici B.V. (28) i A.I. (23).

Migranti koji su pronadjeni u „folksvagenu“, kojim ih je kroz Severnu Makedoniju krijumčario 24-godišnji A.S, prebačeni su u Prihvatno-tranzitni centar „Vinojug“ u Đevđeliji, gradu na jugu zemlje u blizini granice sa Grčkom.