Nigerijski studenti koji su proterani iz Hrvatske u BiH, vraćaju se kući

Region 20. dec. 201917:59 > 18:01
Podeli:
Izvor: Žurnal.info

Služba za poslove sa strancima danas je, posle sprovedenih mera i radnji iz svoje nadležnosti udaljila sa teritorije Bosne i Hercegovine dva lica E. K.C. i A.U.A, državljane Nigerije, prenose Vijesti.ba.

„Navedena lica su legalno boravila u Republici Hrvatskoj, te su nezakonito iz Republike Hrvatske ušli na teritoriju Bosne i Hercegovine. S tim u vezi, Služba za poslove sa strancima je preduzela neophodne mere i radnje te im je izrekla meru proterivanja i stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar“, saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima.

POVEZANE VESTI

Kako je istaknuto, s obzirom da su lica u toku postupka izrazila želju da se vrate u zemlju porekla, Služba za poslove sa strancima je stupila u kontakt sa nadležnom Ambasadom Nigerije u Budimpešti, koja je iskazala spremnost da finansira povratak svojih državljana u matičnu zemlju.

Dvojicu državljana Nigerije koji su nedavno učestvovali na sportskom takmičenju u Puli, na putu prema kući, preko Zagreba, hrvatski policajci su uhvatili bez dokumenata i prema njihovim tvrdnjama, uz pretnje naterali da pređu granicu BiH.

„Ceneći najbolji interes navedenih lica, sproveden je postupak njihovog udaljenja, te su oni samostalno i dobrovoljno uz podršku predstavnika nadležne Ambasade Nigerije, danas udaljeni iz Bosne i Hecegovine, letom preko Istanbula za Nigeriju“, navodi se u saopštenju.