Đukanović protivnicima zakona o slobodi veroispovesti: Nemojte se zaletati

Region 20. dec. 201910:37 > 10:48
Podeli:
Izvor: N1

Crnogorski predsednik Milo Đukanović poručio je delu opozicije koja tvrdi da će se pre spaliti u parlamentu nego što će dozvoliti usvajanje Zakona o slobodi veroispovesti da se ne zaleće.

Đukanović je rekao da nerado odgovora logikom snage i logikom sile, a o svim pitanjima, pa i onim važnim oko kojih se drastično razlikuju, moguće je tolerantno razgovarati.

POVEZANE VESTI

„Ali, kada vas dovedu u situaciju da morate odgovoriti na njihove argumente, onda želim da kažem da se vara svako pojedinačno ili bilo koja institucija da može pobediti bilo koju državu, ukljućujući i državu Crnu Goru“, poručio je Đukanović u intervjuu za RTCG koji će ceo biti emitovan u petak uveče.

Bilo je mnogo takvih pokušaja, tvrdi Đukanović.

„Najsvežija su nam takva sećanja iz 2015. i 2016. Videli ste kako je to završeno i videli ste da su polomili zube oni koji su mislili da ruše državu. Kogod nam sada preti svojom spremnošću da će da se spali, da se žrtvuje … dobiće jasan odgovor da nas je mnogo više na ovoj strani, koji smo sve u životu do sada dali da ispravimo jednu istorijsku nepravdu i da obnovimo crnogorsku državu“, poručio je Đukanović, navodi se na sajtu RTCG.

Kako je dodao, uvek će se naći manje pristalica, pa i manje motiva za rušenje nego za odbranu nečeg što je mukotrpno i pravedno stečeno i obnovljeno.

„Prema tome, nemojte nam se zaletati, najljubaznije vas molimo“, poručio je Đukanović.

Vlada Crne Gore usvojila je Predlog zakona o slobodi veroispovesti koji podrazumeva da sve verske zajednice moraju dokazati da su pre 1918. bili vlasnici crkvene imovine, inače će im biti oduzeta. Zakonu se oštro protivila Srpska pravoslavna crkva.