Pretres u Bijeljini zbog piraterije – oštetio United Media za 450.000 evra

Region 17. dec 201912:47 > 12:54
Podeli:
Izvor: N1

Policija Republike Srpske, u okviru akcije "Plagijat", pretresla je stan A. M. u Bijeljini, zbog prikupljanja dokaza u vezi sa počinjenim krivičnim delom nedozvoljeno korišćenje autorskih prava.

Po naredbi Suda BiH, policijski službenici su pretresli stan A. M. u Bijeljini i pronašli i oduzeli predmete koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim delom – veći broj računara, prenosnih računara, USB stik i drugo, navodi se u saopštenju policije.

Osoba A. M. se sumnjiči da je činio navedeno krivično delo u periodu od decembra 2017. godine do danas, a kojim je pričinjena šteta kompaniji United Media u iznosu od 450.000 evra. 

Nakon dokumentovanja predmeta, protiv njega će biti podnesen izveštaj Tužilaštvu BiH, saopštila je policija.

Prema tvrdnji advokata osumnjičenog, A. M. je pušten nakon ispitavanja.

Mediji prenose da je osumnjičeni putem više internet-stranica omogućio pristup sadržajima televizijskih serija „Ubice mog oca“, „Konak kod Himlije“, „Žigosani u reketu“, „Na granici“, „Kad susjedi polude“, „Kud poklo da puklo“, „Samo ti pričaj“, „Ujka – novi horizonti“, zaštićenih autorskim pravima.

Prema nezvaničnim saznanjima, A. M. upravlja sajtovima andrija-i-andjelka.com, filmovitica.com, serijehaha.com, serije.co, filmovi.ws, praveserije.com i serijefilmovi.com.

U okviru United Media posluje i TV N1.