Grabar Kitarović: Zapevaću opet i neću se izvinjavati zbog toga

Region 24. nov 201919:08 > 21:33
Podeli:
Izvor: Reuters/Darren Staples

Iz kabineta Kolinde Grabar-Kitarović reagovali su na medijske napise o pevanju aktuelne predsednice Hrvatske na rođendanskoj proslavi gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. Grabar Kitarović je poručila da će "zapevati opet sa svojim narodom" i dodala da nema nameru da se bilo kome izvinjava zbog toga.

„S obzirom na medijske natpise saopštavamo da je predsednica Hrvatske u petak prvo bila na Sinjskoj večeri, a nakon toga na Broćanskoj večeri, gde se pridružila ostalim prisutnim zvanicama u čestitanju rođendana gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića“, navodi se iz Kancelarije hrvatske predsednice.

Pre toga, Grabar Kitarović je Hercegovcima na Broćanskoj večeri poručila:  „Ma koliko me napadali, a vi znate, nažalost, koliko je ružnih reči izrečeno, ja neću odustati: jer nisam bitna ja“.

„Ja to sve mogu podneti. Bitan je narod. I nikada, apsolutno nikada i ni po koju cenu neću odustati od borbe za jednakopravnost i prava Hrvata u Bosni i Hercegovini“, dodala je.

Rekla je i da „neće odustati od dolazaka u Hercegovinu“.

„Nikada neću odustati od odlazaka k vama, u našu prekrasnu Hercegovinu. Meni je ta zemlja toliko bliska. Volim zapevati s vama, neki mi to zameraju, ali to je upravo ono što svet cijeni. Biti čovek, pokazati drugom da ga poštuješ, da nisi ništa više od njega, nego jednak kao on… I zato ću zapevati, jer pesma i rane i dušu leči i pesma pokazuje optimizam i ono lepo lice, i Hrvatske i Bosne i Hercegovine“, poručila je Grabar Kitarović.

Povodom medijskih napisa koji, kako kažu, nastavljaju praksu napadanja i izrugivanja, predsednica Hrvatske je poručila:

„Napadaju me kad se veselim uspesima hrvatske reprezentacije, napadaju me kad zapevam i sve to mogu podneti, samo mi Hrvatsku i moj narod ne dirajte. I jasno kažem: zapevaću opet sa svojim narodom i nemam nameru da se bilo kome izvinjavam zbog toga“, kazala je.

Podsećamo kako je na obeležavanju 12. Broćanske večeri u jednom zagrebačkom restoranu Bandić proslavio svoj 64. rođendan, a „muzičku čestitku“ mu je uputila i aktuelna predsednica Hrvatske.