Muškarac koji se zatvorio u kuću i pretio eksplozijom priveden u policiju

Region 23. okt. 201914:08 > 16:17
Podeli:
Izvor: N1

Muškarac koji se u Sinju zatvorio u kuću i pretio eksplozijom brzom i sigurnom intervencijom je priveden na ispitivanje u policijsku stanicu.

Nakon primljene dojave o oštećenju vrata na kući u Sinju u Ulici Stjepana Radića, dolaskom policijskih službenika, oko 12 sati muškarac se zatvorio u kuću i nije dopuštao ulazak policijskih službenika i pretio je da će izazvati eksploziju.

Policija je identifikovala muškarca, a radi se o osobi koja inače živi u toj kući. Uspeli su da ga nagovore da se preda i priveden je na ispitivanje u policijsku stanicu

Pre nego što se zatvorio u kuću, pozvao radio

Kako piše Slobodna Dalmacija, muškarac koji se zabarikadirao u kući je oko 12:55 sati nazvao redakciju sinjskog HIT radija.

Dežurni tehničar ga je spojio s novinarkom Boženom Romac, a muškarac joj je rekao da ima tri boce plina i jednu bombu i da će sve dignuti u vazduh.

Izvor : N1

„Kazao je da poseduje tri boce pune propan-butan plina i jednu ručnu bombu, kao i da će izazvati detonaciju i sve dignuti u vazduh. Razlog su nerešeni porodični imovinski odnosi. On tvrdi da su njegov brat i sestra prisvojili nasledstvo pokojnog oca na njegovu štetu”, ispričala je Romac za Slobodnu Dalmaciju.

Oko 13.30 v.d. direktora OŠ „Marka Marulića“, koja se nalazi u komšiluku, javno je putem HIT radija pozvao roditelje da ne šalju decu u školu iz bezbedonosnih razloga.