Zadarska policija traga za autorom spornog grafita o Srbima

Region 22. okt 201920:52 > 20:52
Podeli:
Izvor: Pixabay

Zadarska policija saopštila je da traga za autorom grafita s govorom mržnje prema Srbima koji je prethodno osvanuo na zgradi u zadarskom naselju Bili Brig.

„Policija je preduzela sve mere i radnje kako bi se otkrili počinitelji“, potvrdila je Hini portparolka zadarske policije Ivana Grbin. Dodala je da je u toku uviđaj, a o svemu su obaveštene i komunalne službe Grada Zadra.

Na grafit neprimerenog sadržaja „Zakolji Srbina, izvadi mu organe jer su u kvartu mačke gladne!“ upozorio je lokalni gradski portal Zadar News, a kako se nezvanično saznaje, napis se na zgradi u naselju Bili Brig pojavio još u nedelju uveče.

Gradski zvaničnik za komunalne delatnosti Robertino Dujela potvrdio je da su primili dojavu od zadarske policije, rekavši da će komunalni radnici odmah ukloniti sporni grafit.

Reagovao je i Milorad Pupovac, iz SDSS. „Situacija je alarmantna, o tome nema spora. Uzvikivanje ustaškog pozdrava ‘Za dom spremni’ na stadionima postalo je standard, ali svima normalnima neprihvatljivi standard. Imali ste situaciju u Uzdolju, pa sad ovo u Zadru. Mislim da situacija u društvu nije dobra. Zadar je i moj grad i ja se ne sjećam da je situacija u Zadru bila ovakva kakva je sada ranije. Imali ste niz loših situacija u Zadru. Mene za Zadar vežu predivne uspomene, ali ovo što se događa u posljednje vrijeme nije dobro“, kazao je Milorad Pupovac portalu Zadar News.

Upitan da li se smatra delimično odgovornim za tu „alarmantnu situaciju“, budući da je SDSS dio vladajuće koalicije u Hrvatskoj, on je kazao da je to „sigurno nešto za šta odgovornost deli ova Vlada i u tom smeru će ići naši razgovori s premijerom Plenkovićem. Pošto je situacija alarmantna, vrlo brzo ćemo s njim razgovarati na tu temu.“