Sud u Zadru ipak odredio pritvor osumnjičenima za silovanje maloletnice

Region 17. okt 201920:53 > 20:56
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Vanraspravno veće Županijskog suda u Zadru prihvatilo je žalbu tužilaštva i odredio jednomesečni pritvor petorici mladića osumnjičenih za višestruko grupno silovanje maloletnice.

Hrvatski mediji javljaju da je u toku privođenje osumnjičenih, koje je istražni sudija nedavno pustio da se brane sa slobode, što je izazvalo negodovanje javnosti.

Večernji list navodi da je pritvor određen zbog mogućeg uticaja na svedoke, opasnosti od uništavanja dokaza i opasnosti od ponavljanja nedela.

POVEZANE VESTI

Slučaj višestrukog grupnog silovanja 15-godišnjakinje iz okoline Zadra i puštanje osumnjičenih za silovanje da se, uz mere opreza, brane sa slobode, iako žive u istom mestu kao i žrtva, izazvalo je burne reakcije javnosti.

Organizacije civilnog društva su za subotu u više gradova najavile proteste podrše žrtvama seksualnog nasilja pod nazivom „Pravda za devojčice”.

Prema prijavi, osumnjičeni su silovanje snimili mobilnim telefonom, pa su snimcima žrtvu ucenjivali godinu dana da bi od nje iznudili seksualne odnose, a ako na to ne pristane, pretili su joj da će snimke poslati njenim roditeljima i prijateljima.

Istražni sudija koji je doneo odluku o puštanju napadača na slobodu, u međuvremenu je otišao na bolovanje, a zbog tog slučaja je primio pretnje i zatražio policijsku zaštitu.