Sedmorica mladića iz okoline Zadra osumnjičena za grupno silovanje maloletnice

Region 13. okt 201923:00 > 23:09
Podeli:
Izvor: Pixabay

Zadarska policija podnela je krivičnu prijavu protiv sedam mladića iz okolice Zadra zbog sumnje da su od avgusta prošle do jula ove godine u više navrata grupno silovali 15-godišnju devojku iz njihovog mesta.

Kako javlja portal Zadarski, mladići su neka od silovanja snimali mobilnim telefonom, a snimljenim materijalom ucenjivali su devojku kako bi od nje iznudili nove seksualne odnose.

Jedan od silovatelja bio je i njen bivši dečko koji ju je pretukao u nekoliko navrata.

Policija je zbog sumnje u krivična dela protiv seksualne slobode, za seksualni odnos bez pristanka, bludne radnje, pretnje, telesne povrede i iskorišćavanje dece za pornografiju na štetu maloletnice prijavila dvojicu 19-godišnjaka, tri 18-godišnjaka te dvojicu 17-godišnjaka.

Kako navodi portalZadarski, policija je petoricu mlađih punoletnika privela prošlog petka, a nakon što su ispitani u Županijskom državnom tužilaštvu i kod sudije istrage Županijskog suda u Zadru, svi su pušteni da se brane sa slobode.

Mladići koji se sumnjiče za višestruko grupno silovanje žive u istom mestu kao i silovana djevojka, a sudija im je odredio mere zabrane prilaska i komunikacije sa žrtvom.