Hrvatska nije pustila autobus s đacima iz Beograda, u Sloveniju preko Mađarske

Region 04. okt 201911:25 > 11:30
Podeli:
Izvor: N1

Učenici Devete beogradske gimnazije proveli su pet sati na hrvatskoj granici, jer hrvatski pogranični organi nisu hteli da puste autobus zbog navodno neispravne dokumentacije. Gimnazijalci su u Sloveniju na kraju stigli preko Mađarske, čiju granicu je autobus prošao bez problema, objavile su Večernje novosti.

Učenici iz Beograda krenuli su u četvrtak na ekskurziju u Sloveniju, ali su čekali na graničnom prelazu kod Šida od 7 do 12 časova, jer hrvatski pogranični organi nisu hteli da propuste jedan od tri autobusa. Za hrvatske graničare bio je sporan pečat koji je na dokumentaciju autobusa „udaren“ u desnom, umesto u levom uglu, rekli su za „Novosti“ iz autoprevoznika „Jadran Line“ iz Novog Sada, koji je zadužen za prevoz ove dece.

„Ovim poslom se bavimo skoro 15 godina i do sada nam se nešto slično nije dogodilo. Autobus poseduje svu važeću dokumentaciju i bez ikakvih problema je završio graničnu proceduru na graničnom prelazu sa Mađarskom“, kažu iz ove firme.

Uprava škole je odlučila da đaci do Slovenije odu preko Mađarske, pošto autobus kroz Hrvatsku nije mogao.

„Bilo je ili da se svi vratimo ili da idemo dužim putem. Odlučili smo se za put preko Mađarske, gde je isti autobus sa navodno spornom papirologijom prešao granicu bez problema“, rekla je Tatjana Šuković, direktorka gimnazije.