Osumnjičenima u aferi "Reket" ponovo produžen pritvor

Region 13. sep. 201915:09 > 15:15
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Krivični sud u Skoplju osumnjičenima u istrazi u aferi "Reket" Bojanu Jovanovskom i Zoranu Milevskom po drugi put je za 30 dana produžio pritivor u kojem se nalaze već dva meseca.

Kako je saopšteno, odluka o produženju pritvora doneta je na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal Severne Makedonije i protv tog rešenja „stranke imaju pravo da se žale Apelacionom sudu“.   

Dvojica osumnjičenih u istrazi popularno nazvanoj „Reket“, Bojan Jovanovski – Boki 13 i Zoran Milevski – zvani Zoki Kičevac, od 15. jula se nalaze u pritvoru istražnog zatvora „Skoplje“, gde im se 21. avgsta pridružila trećeosumnjičena – specijalna tužiteljka Katica Janeva.

Tužilaštvo za organizovani kriminal njih troje sumnjiči za iznudu 1,5 miliona evra od jednog od nabogatijih Makedonaca, biznismena Jordana Kamčeva, da bi dobio bolji tretman u istrazi u krivičnom slučaju „Imperija“ u kojoj je prvoosumnjičen.

Predistražni postupak u slučaju „Reket“ vodi se od početka maja, a istražni postupak od 15. jula, kada su uhapšeni Jovanovski i Milevski.