Mektić: Hrvatska policija ilegalno ulazi u BiH da vraća migrante, sprečićemo to

Region 11. sep. 201922:44 > 22:50
Podeli:
Izvor: N1

Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić ponovno je optužio hrvatsku policiju da ilegalno ulazi na teritoriju BiH vraćajući ilegalne migrante i zapretio da će to biti sprečeno po svaku cenu, i po cenu konflikta.

„To znači da ćemo stati na našu granicu, ne damo niti jednoj stranoj vojnoj ili policijskoj sili da ulazi unutar BiH. Koristeći ustav i zakone BiH, mi smo dužni zaštititi teritorijalni integritet. Mi smo na granici, ne možemo samo stajati i mirno gledati da neko prolazi. Poručujem hrvatskoj strani: Zaustavićemo to po cenu konflikta“, kazao je Mektić za N1.

On je navei da je hrvatska policija odustala od sprovođenja međudržavnog sporazuma o readmisiji ilegalnih migranata i počela da se ponaša potpuno protivzakonito, prenosi index.hr.

„Za to postoje dokazi. Nećemo više dozvoliti povredu teritorijalnog integriteta BiH. Bićemo prinuđeni reagovati po cenu konflikta“, rekao je Mektić.

On je dodao da u BiH imaju dokaze o slučajevima teškog zlostavljanja koje hrvatska policija sprovodi nad ilegalnim migrantima koje zatekne u nezakonitom prelasku granice.

Takvi dokazi, kako je rekao, uglavnom se temelje na iskazima migranata.