Privedeno osam navijača na utakmici trećeligaša u Severnoj Makedoniji

Region 09. sep. 201915:17 > 15:19
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Policija u Ohridu potvrdila je da uhapsila osam navijača fudbalskog trećeligaša iz sela Volino zbog suprotstavljanja policajcima kada su pokušali da privedu jednog od njih, koji je nezadovoljan suđenjem hteo da tuče arbitra.

Kako se navodi u saopštenju, gužvu na utakmici fudbalskih klubova Volino iz istoimenog sela u opštini Debrca i Crno buki iz Bitolja u trećoj ligi Severne Makedonije izazvao je jedan navijač Volina kluba, koji je „nezadovoljan odlukom sudije ušao na teren da bi ga napao“.

Policajci su odmah intervenisali, ali je nezadovoljni 47-godišnji navijač tima iz sela Volino pružio otpor, a njegovo hapšenje na terenu i odvođenje sprečavalo je 10 navijača istog tima, od kojih je sedam privedeno, a trojica su pobegla.

Za trojicom navijača koji su učestvovali u sprečavanju policajaca se traga, a o neredu na utakmici trećeligaša, koji se dogodio juče oko pet sati popodne, obavešten je i tužilac koji će podneti odgoarajuću prijavu.

Prema lokalnom portalu Ohrid njuz, meštani sela, nezadovoljni reakcijom policije su prvo zatvorili put, a zatim protestovali ispred policije u Ohridu gde su uhapšeni navijači Volina bili odvedeni, a kasnije su privedeni pušteni.