Petoro povređenih u napadu na goste kafića kod Knina zbog gledanja Zvezde

Region 22. avg. 201907:43 > 12:37
Podeli:
Izvor: Feral News

Petoro ljudi je povređeno, a među njima i devetogodišnje dete, kada je grupa maskiranih napadača upala u kafić u opštini Biskupija kod Knina u kojem su gosti gledali fudbalski meč između Crvene zvezde i švajcarskog Jang bojsa. Povređeni su hospitalizovani u lokalnoj bolnici. Nešto kasnije desio se sličan incident u Đevrskama kod Kistanja.

Kako je objavio portal Feral News, u kafić je upalo oko 15 maskiranih osoba i napalo goste koji su gledali utakmicu. Prema nezvaničnim informacijama, vlasnik kafića je pogođen flašom u glavu, a njegova supruga ima posekotinu na nozi, prenose hrvatski mediji.

Prema informacijama s terena, policija intenzivno traga za napadačima, ali ima indicija da nisu s područja Knina i okoline.

Lakše povrede glave, 17-odišnjak zadržan u bolnici

Direktorka bolnice u Kninu, Kristina Bitunjac, rekla je da je pet osoba zadobilo lakše povrede u vidu ogrebotina, modrica od udaraca u različite delove tela, kao i nagnječenja i posekotine više delova tela. Dodala je da su povređeni različite životne dobi, a povrede su uglavnom bile povrede glave i ostalih delova tela.

Četiri su osobe puštene na kućno lečenje, a 17-godišnjak je hospitalizovan na odeljenju hirurgije, radi opservacije.

„Pošto je pacijent jutros, za vreme vizite, bio stabilno, ne očekujemo neku dužu hospitalizaciju“, rekla je direktorka za N1.

I u Đevrskama kod Kistanja se, prema pisanju lokalnog portala Feral njuz, u sredu uveče dogodio incident kada je nekoliko osoba ušlo u lokalni kafić i počelo da provocira goste koji su gledali utakmicu. Reč je uglavnom o provokacijama na nacionalnoj osnovi, rekao je vlasnik kafića za portal.

Do ozbiljnijeg incidenta nije došlo i u napadu nije bilo povređenih.

Iz policijske uprave šibensko-kninske je saopšteno da je privedeno nekoliko osoba, koje se dovode u vezu s incidentom u Đevrskama.

Kujundžić: Napad je sramota

Ministar zdravlja Hrvatske Milan Kujundžić rekao je da niko od napadnutih kod Knina, koji su u kafiću gledali utakmicu između švajcarskog Jang bojsa i beogradske Crvene zvezde nije životno ugrožen, ali da je sramota što se dogodio takav incident.

„Čuo sam za incident koji osuđujem. Prema informacijama koje imam, nema životno ugroženih, ali sramota je i ružno što se dogodilo“, rekao je Kujundžić novinarima uoči sednice Vlade Hrvatske.