Izlile se fekalije na plažu i staze u Bečićima, gosti hotela zatvoreni u sobama

Region 29. jul 201920:55 > 20:57
Izvor: REUTERS/Regis Duvignau

Zbog izlivanja fekalija ispred hotela Iberostar Belvi I Montenegro u Bečićima više od 1.500 gostiju tih ugistiteljskih objekata zatvoreno je u svojim sobama, što zbog nesnosnog smrada, što zbog nemogućeg kretanja kroz fekalne vode, objavile su podgoričke Vijesti.

Pumpe na postrojenju za otpadne vode WTE otkazale su u nedelju uveče u Bečićima i to na samoj plaži ispred hotela Iberostar Belvi.

„Fekalije su počele sinoć da se izlivaju, a to je trajalo tokom cele noći, da bi se veliko izlivanje dogodilo u 11 časova. Uprava WTE samo kaže da im na kompjuteru govori da je sve u redu, a na terenu se događa pravi haos“, rekao je za Vijesti tehnički direktor Iberostar Belvi Petko Đogo.

Fekalije plivaju stazom, ušle su u plažni bar, a potoci se slivaju na plažu, objavile su podgoričke Vijesti.

Uprava hotela odmah po izlivanju otpadnih voda obavestila je Opštinu Budva, a u ponedeljak ujutru u Bečiće su stigle ekipe Vodovoda i Komunalnog. Iako su predstavnici nemačke kompanije WTE, koja upravlja postrojenjem, naveli da je sve u redu, Đogo kaže da tek kada su otvorili postrojenje uvidelo se da je došlo do začepljenja.

„U pitanju je nepouzadan sistem jer su se praktično sve otpadne vode koje je pumpa trebalo da usmeri ka glavnom postrojenju u Vještici, izlile na dvema šahtama ispred našeg i susednog hotela Montenegro“, rekao je Đogo.

Iako se očekivalo da je problem rešen, danas popodne ponovo je došlo do izlivanja fekalija.

Uprava hotela kaže da goste, kojih ima više od 1.500, drži zatvorene i ne dozvoljava im da idu ka plaži, jer se širi nesnosan miris. Oni su najavili sa ce podneti tužbu protiv WTE i tražiti odštetu zbog incidenta, jer su, kako su kazali, njima inostrani tur operatori Nekerman, TUI i Tomas Kuk najavili tužbe znog nezadovoljstva gostiju.