Pupovac: Dvojezične table nisu samo stvar Vukovara već cele Hrvatske

Region 24. jul 201920:40 > 20:47
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je da je za postavljanje dvoježičnih tabli u Vukovaru, potrebno da se svi, uključujući premijera i predsednicu Hrvatske, više angažuju protiv produbljivanja podela, netolerancije i nesprovođenja zakona.

„Mislim da je pogrešno razmišljati da je to stvar vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave i Grada Vukovara. To je stvar društva i hrvatske države, kao i politike uopšte. Bilo je od početka nepošteno celu stvar svaliti na Vukovar i tamošnje okolnosti“, rekao je Pupovac, odgovarajući na pitanje da li misli da će Penava i Vukovar poštovati odluku Ustavnog suda da se u tom gradu postave dvojezične table.

On je dodao da Vukovaru u tom problemu treba pomoći kao što je to urađeno 1996. s mirnom reintegracijom, politikom obnove i poverenja, prenose NN.

Pupovac je naglasio da je jučerašnja sednica Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina za cilj imala da pokaže da ni gradonačelnik ni odbornici u Vukovaru nisu sami, a da je u tom pravcu išla i odluka Ustavnog suda, koji je odredio da prava srpske nacionalne manjine u tom gradu moraju da se unaprede, prenose Vijesti.ba.