Zaev: Nastavićemo da gradimo prijateljstvo sa Grčkom

Region 08. jul 201916:22 > 16:24
Podeli:
Izvor: REUTERS/Stoyan Nenov

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev obavestio je javnost da je razgovarao sa predsednikom Nove demokratije i novim premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom i izrazio nadu da će dve zemlje nastaviti da grade prijateljstvo, uprkos činjenici da je vlada s kojom je potpisan Prespanski sporazum izgubila na izborima.

„Možemo potvrditi da je Grčka naš strateški partner s kojim razvijamo saradnju i gradimo trajno prijateljstvo i izražavamo zahvalnost za podršku koju nam naš sused pruža za članstvo u NATO i za početak pregovora sa EU“, rekao je Zaev.

POVEZANE VESTI

Čestitajući uspešne izbore, Zaev je rekao da je Grčka još jednom pokazala da je vodeća zemlja u regionu, kao najmoćnija i najstabilnija demokratija, dugogodišnja članica EU i NATO, koja doprinosi stabilnosti i razvoju regiona, preneo je Faktor.mk.

Zaev je izrazio i veliku zahvalnost dosadašnjem premijeru Grčke i lideru Sirize Aleksisu Ciprasu na saradnji koju su postavili na izgradnji trajnog prijateljstva između dve zemlje, kao i za hrabrost kojom su zajednički odlučili da reše spor koji je 27 godina kočio njihove bilateralne odnose.