Vujanović ne ide na paradu u Moskvi

Region 07. apr. 201517:17 > 17:27
Podeli:
Izvor: EPA

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović neće prisustvovati vojnoj paradi u Moskvi 9. maja, već će povodom obeležavanja 70 godina od pobede nad fašizmom govoriti na centralnoj svečanosti u Podgorici, odlučeno je na sednici Koordinacionog odbora za obeležavanje tog jubileja.

Na sednici je, kako je saopšteno, konstatovano da veličanstveni i trajni značaj i vrednosti antifašizma Crne Gore obavezuje na obeležavanje tog velikog jubileja.

Stoga je, prihvatajući inicijativu Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore, Odbor odlučio da se centralna manifestacija obeležavanja sedam decenija od pobede nad fašizmom održi 9. maja na podgoričkom Trgu Republike.

Istovremeno, data je inicijativa da Odbor sugeriše Cetinju i svim opštinama da u saradnji sa lokalnim odborima SUBNOR-a prigodno obeleže jubilej.

Konstatovano je da je nužno što pre izvršiti dodatna uređenja monumentalnog spomenika Partizanu borcu na brdu Gorica u Podgorici, navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika.

Organizacija centralne manifestacije u Podgorici poverena je Vladi Crne Gore, glavnom gradu i Savezu udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore, prenosi portal Radio televizije Crne Gore.