Prevrnuo se voz kod Kumanova, od Skoplja do Tabanovaca putnici idu autobusom

Region 02. jul 201917:52 > 18:00
Podeli:
Izvor: Ilustracija

Železnički saobraćaj između Skoplja i Kumanova je u prekidu, jer je teretni voz isklizao iz šina i prevrnuo se na toj deonici pruge na Koridoru 10.

Kako su preneli lokalni mediji, više od 10 vagona teretnog voza izletelo je iz šina i prevrnulo se noćas oko jedan sat posle ponoći i u toj nesreći nije napravljena velika materijalna šteta, a nema ni povređenih. 

Saobraćaj na pruzi kojom saobraća espresni voz Beograd-Solun, prema očekivanjima makedonskih železničkih preduzeća za infrastrukturu i za transport, biće u prekidu narednih nekoliko dana. 

Putnici koji koriste međunarodni voz Beograd-Solun, kako je najavljeno, biće između Skoplja i Tabanovca prevoženi autobusom.

Vicepremijer Severne Makedonije za ekonomska pitanja Kočo Anđušev očekuje da bi uviđaj mogao biti završen do sutra ujutro i da bi tada počelo odstranjivanje prevrnutih vagona, kako bi ponovo bio uspostavljen saobraćaj na transportnom pravcu sever-jug, odnosno na Koridoru 10.

Nakon što budu odstranjeni vagoni, Javno preduzeće za železničku infrastrukturu će u roku od 24 sata sanirati prugu i ponovo uspostaviti saobraćaj, rekao je on posle podne, tokom obilaska mesta nesreće kod kumanovskog sela Čerkeze.

„Srbija kargo“ i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije saopštili su da je zbog havarije na železničkoj pruzi kod Kumanova u Severnoj Makedoniji, teretni železnički saobraćaj između Srbije i Severne Makedonije trenutno u prekidu.

„Srbija kargo“ je navela da se trаnsportnim ogrаničenjem obustаvljа celokupаn međunаrodni sаobrаćаj, sаobrаćаj u trаnzitu (COSCO, GARTNER), kаo i sаobrаćаj robа koje se tovаre u unutrаšnjosti Srbije (HBIS, robа iz Prаhovа, nаftni derivаti i drugo).