Dodik izabran za predsednika stranke, Dačić poručio da BiH neće biti muslimanska

Region 15. jun 201915:31 > 15:32
Izvor: N1

Milorad Dodik jednoglasno je reizabran za predsednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na Saboru stranke u Laktašima, kojem je prisustvovalo više od 1.200 delegata. Na Saboru su izabrani i novi članovi Glavnog odbora i Statutarne nadzorne komisije.

Dodik je zahvalio delegatima na reizboru i istakao da je čast, privilegija i obaveza biti predsednik najjače političke stranke u Republici Srpskoj.

„Zajedno ćemo raditi na ostvarivanju naših ciljeva koji su poznati. SNSD ostaje snaga Republike Srpske i njenog naroda“, poručio je Dodik, prenosi RTRS.

Saboru SNSD je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je istakao da je glavni nacionalni interes Srbije i srpskog naroda Republika Srpska.

„Voleo bih da neki Srbi u Srbiji vole Srbiju koliko je voli narod u Republici Srpskoj. Socijalistička partija Srbije vam želi mnogo uspeha u daljem radu“, rekao je Dačić.

Dačić je u govoru rekao da je Republika Srpska „glavni interes Srbije“ i da „BiH nikada neće biti muslimanska država“. 

„Republika Srpska je glavni interes Srbije i srpskog naroda. Imamo mi u mitologiji i drugih glavnih mesta za srpstvo, ali to je istorija, a Republika Srpska je budućnost. BiH nije i nikad neće biti muslimanska, kako to hoće Bošnjaci“, rekao je Dačić.

Ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov poželeo je Savezu nezavisnih socijaldemokrata uspeh u zaštiti prava građana Republike Srpske u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom. On je pročitao pismo rukovodstva Jedinstvene Rusije, koje je upućeno povodom održavanja Sabora SNSD, u kojem je navedeno da je uspostavljanje odnosa dve političke partije značajno, jer se time jača uzajmna saradnja.

Kineski amasador u BiH Ji Ping poručio je da je Kina protiv bilo kakvog protekcionizma i da je za saradnju zasnovanu na uzajamnom poštovanju.

„Verujem da će naši dobri odnosi biti nastavljeni, a zasnovani su na uzajamnom poštovanju, rekao je Ping“, poželevši uspešan rad Saboru.