Nastavljena ekshumacija na Igmanu, do sada pronađena tela deset žrtava

Region 07. jun. 201913:17 > 16:29
Podeli:
Izvor: N1

Na planini Igman, između lokaliteta Golo Brdo i Lokvice, nastavljena je ekshumacija žrtava iz grobnice koja je otkrivena u sredu. Prema poslednjim informacijama pronađena su tela još dve osobe, te je broj do sada pronađenih tela najmanje 10 žrtava, prenosi agencija Anadolija.

Istražitelj Tužilaštva BiH nalazi se na terenu, a na lokaciji su i predstavnici MMKS i MKCK, u svojstvu članova Operativne grupe za traženje nestalih osoba.

U nastavku ekshumacije na lokalitetu Lokvice-Golo Brdo, na planini Igman, do sada su pronađeni posmrtni ostaci najmanje 10 osoba, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

POVEZANE VESTI

Takođe, pronađeni su ostaci odeće i ličnih predmeta žrtava, koji bi mogli olakšati proces identifikacije.

Proces izvlačenja tela iz masovne grobnice je u toku, a tela će biti transportovana u prosekturu u Gradska groblja Visoko, gde će se nastaviti proces sudsko-medicinske obrade i identifikacije žrtava.

Takođe, vrši se dalja pretraga šireg lokaliteta, uz korišćenje detektora metala, sa ciljem pronalaženja još posmrtnih ostataka koji bi se mogli nalaziti na navedenom lokalitetu.

Mesto ekshumacije posetili su i predstavnici Međunarodnog mehanizma za kaznene sudove MMKS iz Den Haaga, kao i predstavnici Međunarodnog komiteta Crvenog krsta.

Prema inicijalnim informacijama, pretpostavlja se da se radi o žrtvama bošnjačke nacionalnosti, sa područja mesta Donji Hadžići, koji su nestali u leto 1992. godine, a za kojima se traga duži vremenski period.