Po plakatu "Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj" u Splitu – ustaški simboli

Region 01. maj 201920:32 > 20:42
Podeli:
Izvor: N1

Plakat Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorada Pupovca u kampanji za evropske izbore s natpisom "Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj?", postavljen u Splitu, jutros je osvanuo išaran ustaškim simbolima i porukama protiv Srba, javio je zagrebački portal Index.hr, objavljujući i fotografije išaranog bilborda.

Reč „Srbin“ je precrtana, kao i naziv stranke, a po plakatu su dodati natpisi: NDH, Za dom spremni, Srbe na vrbe, kao i poruka „palite traktore“, a dodato je i ustaško slovo „U“, navodi index.hr.

Plakat se postavljen u Kaštelanskoj ulici, a prema saznanjima Dalmatinskog portala, policija je već obavila „radnje iz njihovog delokruga“.

Plakat je fotografisan i obaveštena je komunalna služba Grada Splita, ali koncesionar za uklanjanje grafita praznikom ne radi, pa će se, kako je navedeno, uklanjanje ustaških simbola prepustiti drugim službama.

Pupovac, koji je i poslanik u Saboru Hrvatske i predsednik Srpskog nacionalnog veća, najavio je ranije da će SDSS samostalno učestvovati na izborima za Evropski parlament u od 23. do 26. maja pod sloganom „Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj?“