Cvijanović: Određene obaveštajne agencije vrbuju ljude iz RS

Region 06. mar 201916:14 > 16:16
Podeli:
Izvor: N1/arhiva

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da određene obaveštajne agencije vrbuju ljude iz RS i stavljaju ih u službu onoga što nije interes tog entiteta u BiH.

„Imamo informacije na koji način se to radi, na koji način se vrše prodori u institucionalni okvir Republike Srpske, upravo da bi se određeni ljudi stavili u službu onoga što nije interes Republike Srpske“, rekla je Cvijanović novinarima u Banjaluci, gde je prisustvovala svečanosti povodom dve godine od osnivanja Fakulteta bezbedosnih nauka. 

Ona je rekla da je tačna izjava delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoja Novića (SNSD) da „određene obaveštajne agencije vrbuju ljude iz RS“. 

Cvijanović je ocenila da Obaveštajno-bezbednosna agencija BiH (OBA) treba da „prepoznaje ozbiljne potencijalne pretnje i rizike po celu BiH i da bude na usluzi svim institucijama u BiH“, ali da su, kako je naglasila, umesto toga predmet njihovih opservacija često funkcioneri i političari Republike Srpske, što ima političku pozadinu.