U autobuskoj nesreći u Severnoj Makedoniji poginulo 14 osoba

Region 13. feb. 201920:35 > 20:36
Podeli:
Izvor: Kanal 5

U autobuskoj nesreći na autoputu Skoplje - Tetovo poginulo je 14 osoba, dok je u bolnici "8. septembar" zbrinuto 25, izjavio je makedonski ministar zdravlja Venko Filipče.

On je novinarima rekao da je sedam putnika u autobusu koji se prevrnuo na autoputu Skoplje-Tetovo poginulo na licu mesta, a ostali u skopskoj gradskoj bolnici „8. septembar“.

Teška saobraćajna nesreća se desila oko 17 sati na putu Skoplje – Tetovo kada je pun autobus firme „Durmo turs“ izleteo sa puta kod sela Laskarci i prevnuo se.

Filipče je u izjavi koju je dao u bolnici „8. septembar“ rekao da je u tu bolnicu dovezeno 25 povređenih putnika, od kojih je 22 hospitalizovano, dodajući da je četvoro od njih smešteno na intenzivnu negu, dok će troje lakše povređenih verovatno biti pušteno kući.

U Urgentnom centru Kliničke bolnice „Majka Tereza“ nalazi se pet pacijenata, od kojih su trojica lakše povređena, među kojima je i jedna trudnica. Jedna osoba se bori za život, a jedna se sprema za operaciju, rekao je makedonski ministar zdravlja.

Ministar je kazao i da su svi preminuli iz Gostivara.

Prema njegovim rečima, policija radi na utvrđivanju identiteta poginulih i među nastradalim nema dece, ali ima mladih u razdoblju od 25 do 30 godina.

„Vozač je u svesnom stanju i policija je uzela izjavu od njega“, rekao je Venko Filipče.

U spasavanju putnika učestvovao je veliki broj vatrogasaca i medicinskih ekipa, a na lice mesta su odmah bila poslata vozila hitne pomoći zdravstvenog centra iz Skoplja, a angažovale su se i privatne bolnice Sistina, Neuromedika i Remedika.

Prema očevicima, kako prenose mediji sa lica mesta, do nesreće je došlo kada je na autobusu pukla guma zbog čega je vozač izgubio kontrolu i prešao na suprotnu stranu autoputa, probio zaštitnu ogradu i prevrnuo se u provaliju.

Kako su preneli mediji, pred Gradskom bolnicom „8. septembar“ večeras su se okupile desetine članova poorodica, rodbine i priijatelja povredjenih u očekivanju da dobiju informacije o zdravstvenom stanju njihovih bliskih, a u tu bolnicu je, osim mistra zdravlja došao i ministar policije Oliver Spasovski.