Razbijen automobil Draška Stanivukovića u Banjaluci

Region 12. feb. 201911:22 > 11:27
Podeli:
Izvor: Facebook/Draško Stanivuković

Automobil poslanika opozicione Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovća razbijen je noćas u dvorištu njegove porodične kuće u Banjaluci.

Na njegovom golfu razbijena je šoferšajbna i probušene su gume.

Stanivukovićeva majka pozvala je policiju koja je ubrzo došla na uviđaj.

Stanivuković je mladi poslanik PDP-a (25) i u javnosti je poznat po akcijama i performansima kojima oštro kritikuje poteze aktuelne vlasti.

Razbijanje njegovog automobila usledilo je dan pošto je obajavio podatke kako je Fond zdravstvenog osiguranja RS dao posao jednoj banjalučkoj firmi za uvoz nekvalitetnih pelena za odraslu decu s posebnim potrebama i odrasle.

Firmi Eko-piramida inžinjerig dodeljeno je ekskluzivno pravo da uvozi pelene najlošijeg kvaliteta iz Albanije.

Stanivuković je objavio da je direktor Fonda zdravstvenog osiguranja RS Dejan Kusturić, zahvaljujući novom Pravilniku o medicinskim sredstvima, nameštenom tenderu i internoj odluci u FZO, sredinom decembra uputio dopis svim apotekama sa zahtevom da pelene nabavljaju isključivo od jednog dobavljača, jer u protivnom Fond neće refundirati sredstva za pelene.

Stanivuković je ove podatke objavio pošto Ministarstvo zdravlja nije reagovalo na poziv udruženja korisnika tog medicinskog pomagala.

Iza firme koja uvozi pelene lošeg kvaliteta stoje predsednik Fudbalskog kluba Borac Vico Zeljković, koji ima bliske porodične veze u vrhu vlasti u RS, kao i direktor Borca Dejan Lukendić.

Stanivukovića je policija ranije privodila nekoliko puta zbog protesta „Pravda za Davida“ i optužuje ga, kao i Davora Dragičevića, oca ubijenog mladića Davida Dragičevića da je 30. decembra pokušao da izvrši državni udar.

Predstavnici PDP-a su povodom napada na Stanivukovića održali vanrednu konferenciju za novinare zahtevajući da MUP RS otkrije počinioca.

„Ovo je atak na mladog čoveka. Ovo je opomena sa mafijaškim potpisom. Kako drugačije objasniti ovo što se desilo. Da li zaista više možemo verovati i da li policija RS sme otkriti počionioce napada“, rekao je predsednik PDP-a Branislav Borenović.