Policija tretira napad na vaterpoliste kao krivična dela počinjena iz mržnje

Region 11. feb. 201911:16 > 11:19
Podeli:
Izvor: Nova TV

Splitska policija je saopštila da je, u koordinaciji sa Županijskim državnim tužilaštvom u Splitu, istragom utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je troje hrvatskih državljana iz mržnje počinilo krivično delo teške telesne povrede u pokušaju, kao i krivično delo razbojništva, kojim su oduzeli klupski dres.

„Kriminalističkom istragom utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su dvoje 25-godišnjaka i 23-godišnjak zajednički i prema prethodnom dogovoru 9. februara oko 13:30 sati došli do ugostiteljskog objekta na Obali hrvatskog narodnog preporoda u Splitu, te fizički napali tri igrača vaterpolo kluba, koji su kao gosti sedeli na spoljnom delu objekta“, navodi splitska policija.

POVEZANE VESTI

Dodaje se da je razlog napada bio taj što su kod jednog od njih uočili klupska obeležja na odeći, te su, u nameri da oduzmu klupska obeležja, „strane državljane više puta udarili šakama, nogama i palicama po telu i od 29-godišnjeg stranog državljanina zahtevali da im preda klupski dres“.

„Počinioci su ga pritom nazivali pogrdnim imenima i pretili mu, a nakon što je 29-godišnjak u begu skočio u more, od njega su i nadalje, uz pretnju nožem zahtevali predaju odeće s klupskim obeležjima, a što je on na kraju i učinio“, navodi se i dodaje da je on tom prilikom lakše povređen.

Izvor : N1

Policija dalje navodi da je u sklopu sprovedenog kriminalističkog istraga obavljen veći broj razgovora sa svedocima događaja, obavljene su pretrage stana i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni, te druge mere i radnje iz nadležnosti policije.

Tokom istrage kod 25-godišnjaka je pronađena i oduzeta majica s klupskim obeležjima.

Policija je navela da je troje hrvatskih državljana u pritvoru, a da se istraga događaja nastavlja.