Knežević tvrdi da je po nalogu Đukanovića platio 50.000 evra za Stanka Subotića

Region 10. feb. 201917:25 > 17:26
Podeli:
Izvor: Printscreen/RTV Atlas

Predsednik "Atlas grupe" Duško Knežević tvrdi da je po nalogu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića platio 50.000 evra advokatu da izvuče Stanka Subotića Caneta iz zatvora u Moskvi.

Knežević kaže da je taj novac isplatio iz svoje banke u Moskvi, a 50.000 evra mu je kasnije vratio Đukanović preko jedne zajedničke drugarice.

„Tačno je da sam dao novac za Subotića. U tom momentu nalazio sam se u Vili u Užičkoj u Beogradu zajedno sa Milutinom Mrkonjićem, Borisom Tadićem i Mikijem Rakićem, jer sam po Đukanovićevom zadatku išao tamo da SPS napravi koaliciju sa DS-om kako Vojislav Koštunica ne bi više bio premijer“, rekao je Knežević za podgorički portal „Borba“.

On kaže da ga oko 21.00 čas nazvao Đukanović, pitao da li hitno može da pošalje 50.000 evra nekom advokatu u Moskvi za Stanka Subotića i napomenuo da je to jako hitno.

„Pozvao sam jednog od službenika banke u Moskvi i naložio mu da ode do banke i odnese pare iz moje lične blagajne, po instrukcijama koje smo dobili“, otkriva Knežević.

On pretpostavlja da su ga srpske službe snimale tokom ovog sastanka u Beogradu i od tada Boris Tadić počinje sa njegovim progonom.

„Tačno je i da sam zakazivao sastanak Subotića sa Miroslavom Miškovićem, jer me je to zamolio Đukanović. Sve u vezi sastanka sam dogovarao sa Đukanovićem“, rekao je Knežević.

On kaže da nije prihvatio zahtev Đukanovića da zemljište kod Aerodroma u Beogradu, koje se vodi na Subotića, „prebaci na sebe“.