Uručena protestna nota Hrvatskoj, ministar tvrdi: Hrvatska je bezbedna zemlja

Region 10. feb. 201913:39 > 13:50
Podeli:
Izvor: N1

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je u to ministarstvo pozvan otpravnik poslova Ambasade Hrvatske u Beogradu, kome je uručena protestna nota povodom napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu. Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović osudio je napad na srpske vaterpoliste.

„Ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je duboku zabrinutost i razočarenje zbog napada na vaterpoliste Crvene zvezde“, navodi se u saopštenju srpskog ministarstva.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović osudio je napad na vaterpoliste beogradske Crvene zvezde koji se dogodio u subotu na splitskoj rivi. Naglasio je da je policija u tom slučaju reagovala „promptno“. Dodao je da im je Srbija uručila protestnu notu.

„Osuđujemo napad, on je neprihvatljiv sa svakog aspekta. Međutim, naglasio bih da se sportski događaji odvijaju u kontinuitetu: samo juče su u Hrvatskoj uz Crvenu zvezdu bila još tri vaterpolo kluba iz Srbije – jedan u Šibeniku, jedan u Makarskoj i još jedan u Splitu. I danas u Zagrebu gostuje košarkaški klub iz Srbije i ne bih generalizovao stvari, pogotovo da se stvori utisak da je Hrvatska nebezbedna. Ovaj događaj se ne može opravdati, hrvatska policija promptno je reagovala, uhapšena su trojica počinitelja, nastavlja se kriminalistička istraga, traga se za još dvojicom“, rekao je Božinović.

POVEZANE VESTI

Trojica uhapšenih će nakon što policija obavi posao, biti predati na ispitivanje državnom tužilaštvu.

Na pitanje je li bilo kakvih propusta, Božinović je kazao da će sve detalje utvrditi kriminalističko istraživanje.

„Čini mi se veoma važno reći, da kad govorimo o generalnom stavu policije, da svako ko se odluči ili razmišlja huliganski kad su u pitanju sportske priredbe, ali i drugi, policija će učiniti sve da ih pronađe i sankcioniše“, rekao je Božinović.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je da će zbog incidenta poslati danas protestnu notu Hrvatskoj.

Božinović je potvrdio da je nota uručena hrvatskom diplomatskom predstavniku u Beogradu.