Privedena trojica napadača na vaterpoliste Zvezde u Splitu

Region 10. feb. 201911:05 > 16:33
Podeli:
Izvor: N1

Hrvatska policija privela je jutros tri osobe koje se dovode u vezu s napadom na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, dok za dvojicom traga.

POVEZANE VESTI

 „Policijski službenici jutros su u službene prostorije doveli trojicu muškaraca koji se dovode u vezu sa napadom dok se za dvojicom još traga. Kod jednog od dovedenih pronađen je i otuđeni dres“, saopštila je policija.

U saopštenju se dodaje da je policija odmah po prijemu dojave o napadu na 29-godišnjeg državljanina Crne Gore, kao i i na 26-godišnjeg i 25-godišnjeg državljanina Srbije, počela „intenzivno i sveobuhvatno kriminalističko istraživanje koje je dalo rezultate“.

„Slobodna Dalmacija“ piše da je među privedenima i sin jednog poznatog fudbalskog trenera. List ne navodi ime mladića, niti ime njegovog oca, već samo kaže da on radi kao konobar u kafiću na splitskoj Rivi.

Povod za njegovo privođenje bila je sumnja da je pozvao ostale napadače kada su vaterpolisti seli u kafić. Njemu je oduzet mobilni telefon i zatražen nalog za pregled komunikacije na njemu.

Trojica vateroplista Crvene zvezde napadnuti su u subotu popodne na splitskoj Rivi, dvojica su uspela da pobegnu, dok se treći spasao skokom u more.

Utakmica izmedju domaćeg Mornara i Crvene zvezde nije odigrana, a ekipa Zvezde vratila se u Beograd.

Napad na igrače Zvezde osudili su brojni političari i sportisti.