Produžena istraga protiv Ivice Todorića

Region 22. nov. 201822:39 > 22:44
Podeli:
Izvor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Istraga protiv bivšeg vlasnika kompanije "Agrokor" Ivice Todorića i ostalih osumnjičenih produžena je za najviše šest meseci.

„Istraga je produžena za pola godine i trebalo bi biti dovršena najkasnije u maju naredne godine“, potvrdio je Hini glavni državni tužilac Dražen Jelenić. 

POVEZANE VESTI:

Zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo je istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante, te 12 „Agrokorovih“ menadžera i revizora pokrenulo u novembru prošle godine zbog nezakonitog pribavljanja nekoliko stotina miliona evra iz te kompanije.

Ukupnoj šteti uz Todorićevu imovinsku korist, tužilaštvo je dodalo i dodatnih 43 miliona evra, pribavljenih za pravno lice falsifikovanjem isprava i nezakonitim vođenjem poslovnih knjiga.

Istražni zatvor bio je odobren jedino za Ivicu Todorića, koji je nakon izručenja Hrvatskoj sproveden u zatvor u Remetincu, da bi 20. novembra bio pušten na slobodu, uz kauciju od milion evra i zabranu napuštanja Zagreba. 

Uz Todorića i sinove istragom u slučaju „Agrokor“ obuhvaćeni su i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić.

Oni su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u „Agrokoru“, dok su Discordia i Hrstić bili zaposleni u revizorskoj kući „Baker Til“ koja je radila revizorske izveštaje za ovu kompaniju.