Advokat: Davida Dragičevića niko nije silovao ni masakrirao

Region 10. nov 201808:10 > 08:14
Izvor: N1

Hrvatski advokat Anto Nobilo izjavio je da je dvadesetjednogodišnji David Dragičević ubijen, ali da ga niko nije silovao, niti masakrirao, te da njegovo ubistvo nije zavera policijsko-tužilačkih organa.

Nobilo, koji više nije deo međunarodnog tima za utvrđivanje okolnosti o stradanju Davida Dragičevića, naveo je da je slučaj blizu rešenja, jer se zna gde je mladić ubijen, kako je ubijen, ali da se ne zna ko ga je ubio – zbog čega je stvorena iskrivljena slika u javnosti o samom slučaju ubistva.

„Otac Davor Dragičević je očajan čovek, sve mu praštam i sve ga razumem, njemu je sin stradao. Međutim, njega su obuhvatili ljudi iz politike i oni ga otprilike usmeravaju. Njima odgovara da je bio masakriran, da je silovan, da ga je ubila policija, da je ministar unutrašnjih poslova to naredio. Ništa od toga nije istina“, rekao je Nobilo za Federalnu televiziju.

POVEZANE VESTI:

On je ponovio da Davida Dragičevića niko nije silovao, niti masakrirao, da nije ubijen u zgradi MUP-a, te da nije reč o zaveri policijsko-tužilačkih organa.

Advokat Duško Tomić potvrdio je da četvoročlani advokatski tim, formiran u augustu, više ne postoji. Ifet Feraget ostao je jedini advokat porodice ubijenog mladića. Branioci su juče razgovarali sa nadležnima u banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu, koje vodi istragu o stradanju Davida Dragičevića.

Nestanak dvadesetjednogodišnjeg Banjalučanina Davida Dragičevića prijavljen je 18. marta, a njegovo telo pronađeno je 24. marta na ušću reke Crkvena u Vrbas, u neposrednoj blizini tvrđave Kastel u Banjaluci.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka donelo je 4. jula naredbu o sprovođenju istrage protiv više NN lica zbog postojanja osnova sumnje da su 18. marta u Banjaluci napala Davida Dragičevića koji je bežao od njih i pao niz strmu obalu reke Crkvene ili su ga napadači gurnuli, te je usled davljenja nastupila smrt.

U naredbi iz Okružnog tužilaštva Banjaluka navode da postoje osnovi sumnje da su ta lica drugog lišila života, čime bi učinila krivično delo ubistvo.

Nakon identifikacije tela, od 26. marta na banjalučkom Trgu Krajine počela su okupljanja građana organizovana putem Facebook grupe pod nazivom „Pravda za Davida“ koja je, kako je navedeno, formirana s ciljem dolaska do istine i rasvetljavanja slučaja smrti Davida Dragičevića.