Sportski komentator HRT-a dobio otkaz zbog ulaznica za SP

Region 13. sep. 201820:09 > 20:12
Podeli:
Izvor: Tanjug / AP, Pavel Golovkin

Sportski komentator Hrvatske radio-televizije (HRT) Drago Ćosić dobio je otkaz nakon istrage o navodnoj preprodaji ulaznica za finale Svetskog prvenstva u Rusiji, objavila je agencija Hina.

Advokat otpuštenog komentatora hrvatske televizije Mate Matić potvrdio je da je njegov klijent u četvrtak dobio „redovan otkaz skrivljenim ponašanjem“ i bez prava na otpremninu, a istovremeno je najavio da će zbog toga voditi spor protiv HRT.

Hrvatska nacionalna televizija pokrenula je postupak utvrđivanja povrede radne obveze za nekoliko svojih zaposlenih u vezi zloupotrebe ulaznica za Svetsko fudbalsko prvenstvo (SP) u Rusiji, a kao jedan od umešanih naveden je i Drago Ćosić.

Nakon što su se četiri ulaznice za finale SP Hrvatska-Francuska pojavile u prodaji, Svetska fudbalska federacija (FIFA) zatražila je od Evropske unije javnih televizija (EBU), čiji je HRT član, objašnjenje o okolnostima kako su se te ulaznice pojavile u prodaji.

U HRT su reagovali nakon što je zagrebački Jutarnji list objavio da su Drago Ćosić i međunarodni koordinator HRT Saša Dedić osumnjičeni da su učestvovali u preprodaji ulaznica za SP.

Hrvatsko Državno javno tužilaštvo (DORH) potvrdilo je da je Opštinsko državno tužilaštvo u Zagrebu počelo istragu o preprodaji karata za SP u Rusiji, navode zagrebački mediji.

Osim otkaza komentatoru Dragi Ćosiću, generalni direktor HRT Kazimir Bačić doneo je odluku o razrešenju poslovnih jedinica direktora Produkcije Joze Barišića i Tehnologije Nikole Bonačića Krešića, ali su te odluke vezane za unutrašnje odnose, poslovanje i internu poslovnu organizaciju i ne dovode se u vezu sa preprodajom karata na SP u Rusiji.