Krivične prijave zbog ubistva porodice u Makedoniji

Region 03. sep 201821:27 > 21:38
Izvor: Pixabay/ilustracija

Makedonska policija podnela je krivičnu prijavu protiv 28-godišnje B. P. zbog sumnje da je ubila roditelje i mlađu sestru u porodičnoj kući u Debru, mestu u zapadnoj Makedoniji.

Kako se navodi u saopštenju, krivične prijave za pomaganje B.P. u ubistvu tri člana porodice, policija je podnela protiv F. G. (31) iz Gostivara i V. K. (61) iz Debra. Sve troje osumnjičenih su uhapšeni i nadležni sud u Gostivaru im je odredio pritvor u trajanju od 48 sati.

 Bračni par Amit (54) i Nezmje (53) Pocesta i njihova ćerka Anila (14) ubijeni su iz pištolja 26. avgusta u jutarnjim satima svojoj kući u Debru, dok su spavali. Bliska rodbina ih je pronašla istog dana oko 21 sat.

Supružnici su, kako su ranije objavili mediji, skoro tri decenije živeli u Italiji sa svoje tri ćerke, a u Debar su uobičajeno svake godine dolazili u vreme letnjeg odmora. 

Tri beživotna tela pronašla je bliska rodbina, koja se zabrinula nakon što se nisu pojavili na porodičnom veselju, niti su se javljali na telefonske pozive, pa je jedan od rođaka ušao u kuću kroz otvoren prozor da proveri zašto se ne javljaju.