Branitelji se pobunili protiv Bajaginog koncerta u Varaždinu

Region 15. avg 201819:17 > 19:22
Izvor: Petar Glebov/PIXSELL

Udruženje 7. gardijske brigade Puma pobunilo se protiv nastupa Momčila Bajagića Bajage na Špancirfestu u Varaždinu, nekon što je već pod pritiskom branitelja otkazan Bajagin koncert u Karlovcu na Danima piva.

Udruženje branitelja Puma u svom saopštenju povodom najavljenog Bajaginog nastupa na Špancirfestu u petak 17. avgusta piše da nisu „ni za kakve zabrane, no neki red i poštovanje bi trebalo da postoji“.

„Mi kao branitelji borili smo se za slobodnu i demokratsku Republiku Hrvatsku – demokratsku u smislu da svako ima pravo da iznese svoje mišljenje, da peva i sluša šta želi, ali da se pritom poštuju drugi bez da se vređaju i ponižavaju. Nije nam namera nametati neke zabrane, ali kao branitelji i građani imamo pravo na svoje mišljenje, a još više na poštovanje kakvo imaju svi veterani u demokratskim zemljama. Smatramo kako je krajnje uvredljivo za sve Varaždinke i Varaždince, a posebno za hrvatske branitelje, organizovati nastup srpskog pevača Momčila Bajagiča Bajage koji je zajedno sa ostalim izvođačima iz Srbije otvoreno podupirao velikosrpsku agresiju na teritoriju Hrvatske“, navode branitelji u svom saopštenju.

Podsetimo, nastup Bajage već je otkazan u karlovcu na Danima piva, pošto su, takođe, negodovala udruženja branitelja.