U Crnoj Gori zaplenjeno 20 tona hašiša

Region 08. avg 201822:18 > 22:20
Podeli:
Izvor: REUTERS/Rafael Marchante

U zajedničkoj operaciji crnogorske policije i Američke agencije za borbu protiv droge (DEA) prošle nedelje je zaplenjeno 20 tona hašiša, čija vrednost na ilegalnom tržištu iznosi 65 miliona evra, saopštio je visoki zvaničnik crnogorske policije Enis Baković.

On je pojasnio da je 2. avgusta u vodama Italije zaustavljen brod „Remus“ koji je plovio pod panamskom zastavom, zbog sumnje da je krijumčario hašiš, a čiju je posadu činilo 11 crnogorskih državljana.

„Nakon detaljnog pretresa broda, pronađeno je i zaplenjeno 20 tona hašiša, čija vrednost na ilegalnom tržištu iznosi 65 miliona evra“, kazao je Baković.

Brod „Remus“ je isplovio iz male crnogorske luke Zelenika kod Herceg Novog i uputio se prema Maroku, gde je, kako se pretpostavlja, ukrcao drogu.

Na povratku je crnogorska policija, u saradnji s američkom agencijom DEA, pratila brod, a kada im se pridružila italijanska policija plovilo s 20 tona hašiša zaustavljeno je u međunarodnim vodama.

Uhapšeno je 11 crnogorskih državljana, a policija je ocenila da se radi o članovima jedne od kotorskih kriminalnih grupa.