Umalo tuča poslanika i ministra u Skupštini RS

Region 03. jul. 201818:54 > 19:11
Podeli:
Izvor: N1

Tokom rasprave u Narodnoj skupštini Republike Srpske o izveštaju Anketnog odbora o stradanju Davida Dragičevića, došlo je do verbalnog okršaja ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača i poslanika Adama Šukala, te poziva na razračunavanje.

Do fizičkog kontakta, ipak, nije došlo, a dan nakon pretnji, Šukalo kaže da mu je ugrožena bezbednost, a Lukač odgovara to su lične paranoje.

Istovremeno, iz više političkih stranaka stigle su nepotvrđene informacije da je Tužilaštvo okarakterisalo slučaj Dragičevć kao ubistvo.

Postoji naredba tužioca o sprovođenju istrage protiv NN osoba za ubistvo Davida Dragičevića, ali ona nije zvanično saopštena, tokom sinoćnje rasprave rekao je ministar policije Dragan Lukač. Polemišući o samom delu, ali i izveštaju skupštinskog Anketnog odbora došlo je do sukoba između Lukača i poslanika Adama Šukala.

„Smirite ga, da ga ja ne smirujem, ako ga ja budem smirivao neće mu biti dobro… pa kad god…hah momčino, oćemo odmah? Pa, ja nikad u životu nisam odbio izazov“, kazao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

Nije bilo fizičkog okršaja, ali jeste rasprave u restoranu, koja se i danas nastavila.

„Pošto sam ja izašao prvi, njegovo obezbjeđenje je poskakalo, on se zaleteo na mene, imaju sigurnosne kamere, kao i one što su bile prošle godine kada se zaleteo na mene i rekao da će krv poteći, ja sam podneo krivičnu prijavu za ugrožavanje lične bezbednosti“, naglašava poslanik Adam Šukalo.

„U skupštini Japana se potuku, pa nikom ništa, šta je problem. Ali dobro nismo se mi tukli, imali smo verbalnu raspravu. Ja se sa Šukalom ne mogu složiti oko mnogih stvari. To je čovek koji je sa 260 glasova došao u ovu Narodnu skupštinu i nemojte da sada meni takvi drže predavanje o lepom ponašanju“, naglasio je Lukač.

Predavanje, ali o pravosuđu i društvenim mrežama, novinarima je održala poslanica DNS-a Spomenka Stevanović. Tražila je da Anketni odbor, ali i vladajući povuku zaključke u slučaju Dragičević, jer je kako je rekla činjenica da je Tužilaštvo donelo naredbu o sprovođenju istrage za ubistvo.

Ništa ne bi bilo sporno, da se Tužilaštvo zaista i oglasilo.

„Dobro je što je Tužilaštvo donelo naredbu o sprovođenju istarge. Sinoć smo to svi pročitali na društvenim mrežama. Ubeđena sam da jeste, jer su mnoge društvene mreže objavile, nije bilo samo na jednom portalu“, istakla je Spomenka Stevanović.

Dok javnost iščekuje tužilačku kvalifikaciju dela u slučaju stradanja Davida Dragičevića, građani su tačno 100. dan na Trgu Krajine. Borbu za istinu i pravdu nastavljaju, a otac Davor za 7. jul najavljuje veliki skup „Pravda za Davida“, na kome će otkriti motive kako od početka tvrdi surovog ubistva svog sina.