Izlaganje Aleksandra Šešelja i odgovor Andreja Plenkovića

Region 26. jun 201813:27 > 13:33
Podeli:
Izvor: Printscreen

Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj je na jesenjem zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope nazvao premijera Hrvatske Andreja Plenkovića "liderom neonacističkog režima u srcu Evrope koji tretira Srbe kao građane drugog reda". Plenković odgovorio da je Šešelj primer izreke da "jabuka ne pada daleko od drveta".

„Koliko ja razumem, Savet Evrope se bori za demokratiju i vladavinu prava. Danas pred sobom imamo čoveka koji glorifikuje Jasenovac, koncentracioni logor za 700.000 Srba, Jevreja i Roma, koji glorifikuje Blajburg, lidera neonacističkog režima u srcu Evrope koji tretira Srbe kao građane drugog reda“, rekao je Šešelj, pre nego što ga je prekinula predsednica Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Izvor : Prinstcreen

Plenković je oštro odgovorio Šešelju, rekavši da predstavlja političku stranku čiji program i statut, promoviše program „Velike Srbije“ koja bi uključivala teritoriju Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

„Što se tiče komentara poslanika Šešelja, mislim da je on živ primer izreke da jabuka ne pada daleko od drveta“, rekao je Plenković,

Podsetimo, Šešelj je juče upitao hrvatsku ministarku spoljnih poslova Mariju Pejčinović Burić kada će ta država „vratiti Republiku Srpsku Krajinu ljudima koji su pobegli od ustaškog noža“.