Ćamil Duraković o "slučaju Beograđanina Dodika"

Region 05. mar 201809:38 > 09:40
Podeli:
Izvor: N1

Lider Pokreta "Odgovor" Ćamil Duraković poručio je da ga ne iznenađuje činjenica da je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik glasao u beogradskoj opštini Savski Venac, s obzirom na to da postoje na desetine hiljada građana Srbije i BiH sa 'duplim' ličnim kartama i prijavama prebivališta.

„Dok MUP Republike Srpske sistemski iz evidencije prebivališta briše povratnike i raseljena lica, Dodik otvoreno vrši zloupotrebe dvostruke prijave prebivališta. Istovremeno, bivši predsednik srebreničke Skupštine Radomir Pavlović je javno radio na organizaciji prevoza glasača iz Srebrenice i Bratunca za Beograd. Pored glasača koji se koriste u oba smera u trgovini glasovima, najmanje 30 posto glasača putem pošte na prošlim lokalnim izborima su bili glasači iz Srbije, za koje je upitno da su stvarno te osobe uradile registraciju i glasale“, napominje Duraković.  

Takođe naglašava da je „slučaj Beograđanina Dodika“ alarm za uzbunu, te zahteva da Ministarstvo civilnih poslova BiH i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije potpišu program saradnje kojim će se utvrditi ove zloupotrebe i pristupiti brisanju duplih prijava“, zaključio je Duraković.