Komšić: Srbska čast nije priča iz Srbije već iz druge zemlje

Region 24. jan 201820:52 > 25. jan 2018 08:16
Izvor: N1

Predsednik Demokratske fronte i kandidat za člana Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da priča o Srbskoj časti nije priča iz Srbije već je potekla iz druge zemlje - velike i uspešne.

„To nije domaća priča, to je opasna priča. To nije čak priča iz Srbije, nego dolazi iz jedne velike i uspešne zemlje. To je priča koju smo gledali u Crnoj Gori, koju smo gledali u Makedoniji, to je priča sada premeštena u BiH. To je ono čega me je strah. Pitanje je koliko naše institucije na nivou države imaju snage, volje i hrabrosti da se tome odupru. Ovo nije bezazlena priča“, poručio je Komšić u Pressingu na N1.

On naglašava da ne veruje da Rusija ide sa tim ciljem da izazove sukobe u BiH.

„To nisam rekao. Rusija ide s tim da svoj uticaj proširi u BiH i zauzme ovaj prostor. U Srbiji ga već imaju.“, naveo je Komšić.

Komšić dodaje da je dovoljno samo pogledati gde su obučavani i odakle objavljuju fotografije.

„iz centra u Nišu. Nisu to kulturno umetnički radnici. Kalašnjikovi koje se vide na njihovim slikama su takvi da ih čak ni ozbiljni kriminalci ne mogu dobiti. Cilj je zauzimanje prostora, izgurivanje Zapada sa ovog prostora. To zajedno moramo raditi mi, Evropljani i Amerikanci. Ako zemlja bude ugrožena, institucija mora da brani zemlju, nikakva paravojna formacija. Zna se kako se zemlja brani“, poručio je Komšić.

Komšić navodi da je trebalo puno vremena „da se alarmi upale na Zapadu“.

„Tvrdim vam da ni sada ne bi bilo adekvatne reakcije da članak o Srbskoj časti nije objavljen u Gardijanu“, kazao je Komšić.

Snimak emisije Pressing u kojoj je gost bio Željko Komšić: